Lavrov: Zajednička borba protiv nacizma i rusofobije

Izvor: B92, 21.Nov.2018, 11:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lavrov: Zajednička borba protiv nacizma i rusofobije

Minsk -- Rusija i Belorusija nastaviće da ulažu napore u borbi protiv glorifikacije nacizma i rusofobije, izjavio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

On je to rekao nakon sastanka odbora ruskog i beloruskog Ministarstva spoljnih poslova.

"Visoki prioritet dajemo očuvanju sećanja na našu zajedničku istoriju. Ne smemo biti uznemireni opasnim trendovima koji se odnose na iskrivljenje događaja iz Velikog rata i Drugog svetskog rata. To su pokušaji da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se opravda i čak glorifikuju nacisti i njihove pristalice i revidiraju odluke Nirnberškog suđenja", rekao je Lavrov.

On je dodao da posebno zabrinjava činjenica da rusofobija, koja je dovedena na "nivo zvanične ideologije" u pojedinim evropskim zemljama, dobija zamah istovremeno sa pokušajima falsifikovanja istorije.

"Potrebni su sveobuhvatan pristup, kao i napori diplomata, zakonodavaca, akademske zajednice i šire javnosti", rekao je Lavrov.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

"Nastavljamo borbu protiv nacizma i rusofobije"

Izvor: Vesti-online.com, 21.Nov.2018

"Rusija i Belorusija nastaviće da ulažu napore u borbi protiv glorifikacije nacizma i rusofobije", izjavio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov...On je to rekao nakon sastanka odbora ruskog i beloruskog Ministarstva spoljnih poslova, prenosi Tass...- Visoki prioritet dajemo očuvanju sećanja...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.