Lavrov: Podrška od prijatelja, za ostale me baš briga

Izvor: B92, 26.Jun.2023, 15:22

Lavrov: Podrška od prijatelja, za ostale me baš briga

Moskva -- Ruski šef diplomatije Sergej Lavrov smatra da situacija sa pokušajem pobune 24. juna neće stvoriti poteškoće sa partnerima i prijateljima Rusije.

"Sa partnerima i prijateljima, ne. Za sve ostale, apsolutno me briga, da budem iskren. Odnosi kolektivnog Zapada sa nama su na njegovu inicijativu uništeni. Odnosi ne postoje. Dakle, jedna epizoda više-manje, ne vidim veliku razliku", rekao je Lavrov u intervjuu RT.

Ruski predsednik je ima veliki broj poziva >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << podrške od međunarodnih kolega. Ministar je podsetio da je ruski predsednik Vladimir Putin više puta govorio da kada i ako se Zapad opameti i obrati se Moskvi sa nekim predlozima u vezi sa obnavljanjem odnosa u ovom ili onom obliku, tada ćemo videti šta će tražiti i kakva je bila njihova uloga u pokretanju hibridnog rata protiv Ruske Federacije.

"Brojni su bili pozivi predsedniku Putinu, koje su njegove kolege koristile da izraze solidarnost, podršku, uverenje da će situacija biti pod kontrolom, vraćeni su na ustavno polje, kao što se, u stvari, i dogodilo", rekao je on.

Lavrov je potvrdio da je predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko u subotu ujutru 24. juna predložio ruskom kolegi Vladimiru Putinu da pokuša da reši situaciju sa "Vagnerom" mirnim putem.

"Davno je prokomentarisana uloga Minska i predsednika Lukašenka lično koji je, kako je Dmitrij Peskov objasnio detaljno više puta, u telefonskom razgovoru sa predsednikom Putinom u subotu ujutru predložio da pokuša da pomogne, da reši tu situaciju mirnim putem, da se izbegne veliko krvoproliće do koga bi neminovno došlo da su odredi pobunjenika nastavili da se kreću ka Moskvi. Predsednik Putin je podržao taj predlog. Rezultat vam je poznat", rekao je Lavrov.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.