Lavina usmrtila pripadnika Oružanih snaga BiH

Izvor: B92, 14.Feb.2021, 13:40

Lavina usmrtila pripadnika Oružanih snaga BiH

Na Prenju se jutros pokrenula manja lavina koja je usmrtila jednog od dvojice alpinista koji su se penjali na tu planinu.

Informaciju je potvrdio bivši predsednik Planinarskog saveza BiH Zehrudin Isaković.

On je za Klix.ba naveo da je lavina potpuno zatrpala jednog alpinistu i da se njegovo telo nalazi na nepristupačnoj lokaciji.

"Zatrpani planinar je inače pripadnik Oružanih snaga BiH, obojica su iz Tuzle. Apelujemo na nadležne da skrate postupak upućivanja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << helikoptera na mesto nesreće", naglasio je Isaković.

Isaković je apelovao na ministra sigurnosti Selmu Cikotića i ministra odbrane Sifeta Podžića da angažuju helikopter kako bi telo što pre bilo sklonjeno iz snega.

Drugi planinar je dobro i pomaže u akciji traženja tela stradalog prijatelja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Lavina na Prenju usmrtila planinara, pripadnika Oružanih snaga BiH

Izvor: Nezavisne Novine, 14.Feb.2021

Na Prenju se jutros pokrenula manja lavina koja je usmrtila jednog od dvojice planinara koji su se penjali na ovu planinu, inače pripadnika Oružanih snaga BiH, potvrdio je bivši predsjednik Planinarskog saveza BiH Zehrudin Isaković.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Lavina usmrtila planinara na planini Prenj

Izvor: Radio 021, 14.Feb.2021

Na Prenju se jutros pokrenula manja lavina koja je usmrtila planinara koji se penjao na ovu planinu, potvrdio je za Klix.ba bivši predsednik Planinarskog saveza BiH Zehrudin Isaković...Isaković kaže kako je lavina u potpunosti zatrpala alpinistu..."Upravo sam dobio informaciju da je usled udara od...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.