Lavina u Austriji zatrpala skijaše

Izvor: B92, 26.Dec.2019, 16:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lavina u Austriji zatrpala skijaše

U austrijskom skijaškom centru Ankogel, na teritoriji pokrajine Koruške, lavina je zatrpala najmanje dva skijaša.

Jedan od njih je spasen, dok se za drugim skijašem koji je možda zatrpan traga, s obzirom na to da je jedan svedok tvrdio da je lavina pokrila dva skijaša.

Lavina se pokrenula izvan obezbeđene skijaške staze, navela je policija.

Tokom potrage za zatrpanim licima u neposrednoj blizini pokrenula se druga lavina, a jedan svedok je informisao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << vlasti da su tom prilikom možda zatrpana četiri skijaša.

Nadležne vlasti tvrde da su lavine izazvali skijaši koji su skijali izvan obezbeđenih staza.

Inače, velika je opasnost od lavina postoji, prema upozorenju nadležnih, u pokrajini Salcburg, gde je proglašena opasnost četvrtog nivoa na petostepenoj skali.

U Gornjoj Austriji procenjuje se da je opasnost od lavina na nivou tri, a jake snežne padavine u kombinaciji sa jakim vetrom povećavaju opasnost.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.