Latinović: Vojska Republike Srpske ispunila istorijsku misiju - sačuvala srpski narod

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Maj.2024, 13:21

Latinović: Vojska Republike Srpske ispunila istorijsku misiju - sačuvala srpski narod

Vojska Republike Srpske ispunila je istorijsku misiju i svojim borbenim angažmanom sačuvala srpski narod od realne mogućnosti ponavljanja zločina onog obima koji su se desili tokom Drugog svetskog rata, rekao je danas istoričar Goran Latinović u Banjaluci uoči predavanja o istorijskom značaju Vojske Republike Srpske.
"Srpski narod se na teritoriji bivše BiH poslednji angažovao i u političkom i u vojnom smislu. VRS se pokazala nadmoćnom u odnosu na neprijatelje, pokazala da ne samo da može da sačuva teritorije koje kontroliše, nego i da ovlada nekim teritorijama za koje nije imala pretenzija, nego je reagovala na ofanzivna dejstva takozvane Armije BiH", rekao je Latinović.
Vršilac dužnosti direktora...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.