Lajčak danas dolazi u dvodnevnu posetu Srbiji

Izvor: Beta, 03.Mar.2021, 01:42

Lajčak danas dolazi u dvodnevnu posetu Srbiji

Specijalni predstavnik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak danas dolazi u dvodnevnu posetu Srbiji, tokom koje će razgovarati i s predsednikom Aleksandrom Vučićem.Lajčak u Beograd dolazi iz Prištine, gde se sastao s pobednikom parlamentarnih izbora 14. februara, liderom pokreta Samoopredeljenje Aljbinom Kurtijem, kao i sa vršiteljkom dužnosti predsednika Kosova Vjosom Osmani i odlazećim premijerom Avdulahom Hotijem.Predstavnik EU je u utorak u Prištini izjavio da očekuje okončanje briselskog dijaloga tokom mandata Kurtija kao premijera Kosova i Osmani kao predsednice.On je rekao i da EU i SAD imaju isti cilj za Zapadni Balkan i da je partnerstvo Brisela i Vašingtona ojačano od dolaska na vlast američkog predsednika Džozefa Bajdena. Ranije je kazao da Beograd ne treba da strahuje zbog obnovljene saradnje EU i SAD na rešavanju kosovskog pitanja.U zajedničkom intervjuu za KTV sa visokim zvaničnikom američkog Stejt departmenta Metjuom Palmerom, Lajčak je rekao će se glas Kosova čuti i poštovati kada se pridruži EU, i dodao da do članstva u Uniji ne može doći bez normalizacije odnosa sa Srbijom.Do Lajčakove posete regionu dolazi posle višemesečne pauze u pregovorima Beograda i Prištine pod okriljem EU, koja je u najvećoj meri posledica pada Hotijeve vlade, odnosno održavanja vanrednih parlamentarnih izbora na ...
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Lajčak dolazi u dvodnevnu posetu Srbiji

Izvor: NoviMagazin.rs, 03.Mar.2021

Specijalni predstavnik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak danas dolazi u dvodnevnu posetu Srbiji, tokom koje će razgovarati i s predsednikom Aleksandrom Vučićem.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Kancelarija EU u Prištini: Dijalog će se nastaviti

Izvor: RTS, 03.Mar.2021

Specijalni predstavnik EU za dijalog između Prištine i Beograda i druga regionalna pitanja na Zapadnom Balkanu Miroslav Lajčak završio je trodnevnu posetu Prištini, saopšteno je iz Kancelarije EU u tom gradu. . Lajčak je tokom posete Prištini "detaljno izvestio pobednika...

Nastavak na RTS...

Lajčak: Nijedan lider nema luksuz da bira prioritete

Izvor: Beta Video, 03.Mar.2021

BEOGRAD - Povodom izjave pobednika kosovskih parlamentarnih izbora Aljbina Kurtija da mu dijalog sa Srbijom nije medju glavnim prioritetima, specijalni predstavnik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak je rekao da ``nijedan lider nema luksuz da bira prioritete``. (CH2)

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.