Lagumdžiji pozlilo u TV emisiji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Nov.2012, 10:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lagumdžiji pozlilo u TV emisiji

SARAJEVO -

Ministru spoljnih poslova BiH i lideru SDP Zlatku Lagumdžiji zbog umora je pozlilo u četvrtak uveče, tokom gostovanja u emisiji Federalne televizije, a nakon intervencije lekara, kako saznaje RSE, dobro se oseća.

Lagumdžiji je pozlilo tokom emisije Dnevnik D Federalne televizije, te je nakon toga hitno prebačen u u Centar urgentne medicine Univerzitetsko-kliničkog centra Koševo.

Portparol Kliničkog centra Biljana Jandrić nije želela davati komentare >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << o ovom slučaju.

Lagumdžija je u emisiji odgovarao na pitanja voditeljke o dogovoru sa s predsednikom Republike Spske Miloradom Dodikom među kojima su bila i ona o Elektroprenosu, Visokom sudskom i tužiteljskom veću, o zatvorenim listama na narednim parlamentarnim izborima.

Tokom razgovora Lagumdžija ja zatražio čašu vode i nakon nekoliko sekundi napustio studio. Voditeljka Antonija Avram odlučila je zatim da prekine emisiju.

Pre toga, tokom emisije, Lagumdžija je rekao kako je zaprepašćen zbog reakcija na sporazum SDP i SNSD,i da su napadi zasnovani na nečemu što uopšte nije rečeno, nije potpisano i što se uopšte ne nalazi u sporazumu.

"Sporazum predviđa realizaciju Mape puta iz Brisela, kreiranje atmosfere dogovaranja i dijaloga putem kojih ćemo doći do rešenja iz kojih svi dobijamo više", rekao je Lagumdžija.

"Kompletno drugo poglavlje ovog Sporazuma posvećeno je isključivo ekonomiji pokretanju ekonomije, reindustrijalizacije zemlje, zaštiti proizvodnje i i poglavlje koje se odnosi na efikasnost institucija i jačanje uloge države", pojasnio je Lagumdžija.

Prokomentarisao je i kritike opozicionih stranaka i pojedinaca koji tvrde da se iza ekonomskih mera u Sporazumu krije nastavak slabljenja države.

"Znate li koliko je proteklih godina investirano u "Elektroprijenos"?. Ništa," rekao je Lagumdžija i dodao da nije postojao politički dogovor i da će tačka 2.8.

Sporazuma omogućiti da se dividenda ovog preduzeća da vlasniku dividende, dakle 100 miliona koje stoje na računu i njima upravljaju komercijalne banke.

Kada su u pitanju izmene po pitanju Visokog sudačkog i tužilačkog veća i biranja tužitelja, Lagumdžija je pojasnio da će, naprimer, glavnog kantonalnog tužioca birati skupština kantona na predlog Visokog sudačkog i tužilačkog veća. Lagumdžija je u potpunosti odbio spekulacije da će tužitelji biti pod političkim uticajem.

"Imat će neovisnost veću nego do sada jer će odgovarati parlamentima, a ne samo 15-orici ljudi iz Visokog sudačkog i tužilačkog veća", rekao je Lagumdžija.
Pogledaj vesti o: Milorad Dodik

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.