Lagana sarma od šampinjona i ćuretine

Izvor: Telegraf.rs, 20.Dec.2016, 15:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lagana sarma od šampinjona i ćuretine

Sastojci:

- 1 glavica kupusa

- 2 kašike maslinovog ulja

- 200 g šampinjona

- 300 g ćurećih grudi

- 60 g pirinča

- 1 paradajz

- 0,5 dl belog vina

- 6 dl vode

- 1 kašika paradajzovog koncentrata

- 1 kašika suvih začina

Priprema:

Iz glavice kupusa isecite koren, odvojte listove, potopite u vrelu vodu i blanširajte nekoliko minuta. Na maslinovom ulju pržite sitno >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << iseckane šampinjone dok sva tecnost ne ispari. Suvi začin za punjenu papriku i sarmu prelijte vinom i pustite da stoji oko 10 minuta. U posudu stavite ćureće grudi, isečene na sitne kocke, paradajz, koji ste prethodno oljustili i očistili od semenki, te isekli na kockice, pirinač, ohlađene šampinjone i suvi začin, pa sve zajedno dobro promešajte.

Ostatak kupusa isecite na trake i stavite na dno posude. Na njih u krug rasporedite sarme i zatim ih prelijte vodom, koju ste prethodno prokuvali sa koncentratom paradajza.

Kuvajte 15–20 minuta ili dok pirinač ne omekša. Uz sarme posluzite kuvani ili pire krompir.

(Telegraf.rs)

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.