Laburisti za još jedan referendum o Bregzitu

Izvor: B92, 09.Jul.2019, 14:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Laburisti za još jedan referendum o Bregzitu

London -- Britanska opoziciona Laburistička stranka saopštila je da bi vlada trebalo da organizuje još jedan referendum o istupanju ili ostanku Velike Britanije u EU.

Lider laburista Džeremi Korbin izjavio je da će se založiti za ostanak zemlje u EU ukoliko novi premijer, koji bude nasledio Terezu Mej, bude organizovao novi referendum.

Kandidati za novog premijera su bivši i sadašnji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << šef britanske diplomatije, Boris Džonson i Džeremi Hant.

Posle nekoliko odlaganje, Bregzit bi trebalo da stupi na snagu do 31. oktobra, ali se još ne zna da li će Velika Britanija istupiti iz Unije sa ili bez dogovora sa Briselom.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Opozicioni laburisti pozvali na novi referendum o Bregzitu

Izvor: NoviMagazin.rs, 09.Jul.2019

Britanska opoziciona Laburistička stranka saopštila je danas da bi vlada trebalo da organizuje još jedan referendum o istupanju ili ostanku Velike Britanije u Evropskoj uniji (EU)...Lider laburista Džeremi Korbin izjavio je da će se založiti za ostanak zemlje u EU ukoliko novi premijer, koji bude...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.