LUKAŠENKO SE OBRATIO NACIJI: Belorusiji su objavili rat!

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Jan.2021, 19:09

LUKAŠENKO SE OBRATIO NACIJI: Belorusiji su objavili rat!

Uprkos svom skromnom mestu na karti sveta, Belorusija može sebi dozvoliti da vodi nezavisnu spoljnu i unutrašnju politiku, izjavio je predsednik zemlje Aleksandar Lukašenko, prenosi beloruska državna agencija Belta.

Beloruski lider je na prijemu povodom proslave pravoslavne Nove godine podsetio da je pre par godina u toj istoj sali svoje rezidencije upozoravao da će Belorusiju okušati da li je dostojna svoje nezavisnosti ili ne.

- Vreme nas je testiralo i dalo >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << odgovor: dostojni smo. Doslovno su nam objavili rat 2020. godine. Rat nije bio pokrenut protiv predsednika, državnih službenika, bezbednosnih snaga, nego protiv jake države u celini, države koja uprkos svom skromnom mestu na karti sveta može dozvoliti sebi da vodi nezavisnu spoljnu i unutrašnju politiku - rekao je beloruski predsednik.

Prema njegovim rečima, prethodna godina naterala je Beloruse da gledaju na svet i svoje mesto u njemu "široko otvorenih očiju".

- Sa jedne strane, 2020. godina nam je stavila maske, a sa druge strane - sa pojedinaca ih je skinula. Bolje smo upoznali jedni druge. U nekoga smo se, nažalost, razočarali, a u nekome smo pronašli oslonac. Videli smo Beloruse koji su u kritičnom istorijskom trenutku ostali verni časti i savesti, što je u naše pragmatično doba posebno vredno - istakao je Lukašenko.

Protesti opozicije počeli su u Belorusiji 9. avgusta, nakon predsedničkih izbora. Prema podacima Centralne izborne komisije, na izborima je pobedio aktuelni predsednik Aleksandar Lukašenko sa 80,1 odsto osvojenih glasova. Opozicija nije priznala rezultate izbora i smatra da je pobedila Svetlana Tihanovska.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Lukašenko: Doslovno su nam objavili rat 2020. godine

Izvor: Vostok.rs, 17.Jan.2021, 11:46

Belorusija, uprkos svom skromnom mestu na svetskoj mapi, može sebi priuštiti da vodi nezavisnu spoljnu i unutrašnju politiku, rekao je predsednik Republike Aleksandar Lukašenko, prenosi beloruska Belta. Lukašenko je posebno podsetio da je pre par godina, u istoj sali svoje rezidencije, upozorio...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.