LSV: Paorima što pre isplatiti zaostale subvencije

Izvor: Press, 06.Avg.2013, 18:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LSV: Paorima što pre isplatiti zaostale subvencije

U saopštenju LSV se navodi da je "zaista teško očekivati da ljudi koji su poslednje novce od države dobili u maju, planiraju jesenju setvu" i da "poljoprivreda ima niz problema".

"Problemi nisu od juče i za njihovo rešavanje potreban je ogroman trud i vreme, počev od mogućnosti da poljoprivrednici skladište i slobodno raspolažu svojim proizvodima, preko reorganizacije rada državnih robnih rezervi, nastupa na svetskom tržištu uz klasifikovanje roda po kvalitetu, do >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << formiranja instrumenata koji će onemogućiti da zemljoradnik trpi štetu zbog slobodnog tržišta i izostanka kontrole cena", kaže se u saopštenju.

LSV ističu da ono što može odmah da se učini jeste da isplata subvencija bude blagovremena.

"Takođe, ako za to postoji ikakva mogućnost bilo bi zaista neophodno da država poljoprivrednicima omogući cenu od 20 dinara po kilogramu pšenice", kaže se u saopštenju i dodaje da bi to poljoprivrednicima ujedno i pomoglo da "bar malo predahnu u zaista teškoj situaciji u kojoj se već dugo nalaze".

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.