LSV: Izostanak lustracije vratio nas u devedesete

Izvor: RTS, 20.Jan.2013, 14:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LSV: Izostanak lustracije vratio nas u devedesete

Liga socijaldemokrata Vojvodine zatražiće što širu podršku za produženje Zakona o lustraciji, na još deset godina i momentalni početak njegove primene, saopštio zamenik predsednika stranke Bojan Kostreš.

Zamenik predsednika Liga socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš rekao je da će ta stranka zatražiće što širu podršku inicijativi za produženje Zakona o odgovornosti za kršenje ljudskih prava, poznatog kao Zakon o lustraciji, na još deset godina i momentalni >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << početak njegove primene.

Izostanak lustracije nas je, kako je navedeno u saopštenju, "definitivno vratio u mračne devedesete godine prošlog veka, a o tome svedoče crni spiskovi sa imenima nevladinih organizacija i medija, napadi i hvalisanja paljenjem zastave AP Vojvodine, prebiranje po nečijoj nacionalnoj pripadnosti u pojedinim nedeljnicima, pretnje političkim neistomišljenicima ili etiketiranje i progon u tabloidima".

U saopštenju se dodaje da se "po istoj ideološkoj matrici uništava ili radi na uništenju Razvojne banke Vojvodine, Vojvođanske akademije nauka i umetnosti, Radio televizije Vojvodine, višejezičnosti i multietničnosti kao dela identiteta AP Vojvodine, autonomije Vojvodine pa čak i samog njenog imena".

Kostreš smatra da se po istom principu radi na prekrajanju istorije o Drugom svetskom ratu i izjednačavanju boraca protiv fašizma sa saradnicima okupatora u Srbiji, ističući da Srbija mora konačno da se suoči sa svojim problemima i počne da ih rešava.

U saopštenju se navodi da će Kostreš podršku za produženje Zakona lično zatražiti od svih političkih stranaka, ali i predsednika Republike Srbije Tomislava Nikolića i Vlade Republike Srbije Ivice Dačića, jer je, kako se kaže "upravo suočavanje Srbije sa svojom prošlošću važan korak na njenom evropskom putu".

"Ukoliko lustracija izostane, organizovane zabranjene i nezabranjene horde koje danas skandiraju 'Nož, žica, Srebrenica' i čeznu da Srbija bude ruska provincija smatraće da imaju puno pravo da krenu u fizički obračun sa svima koje su stavili na neki svoj crni spisak", kaže se na kraju saopštenja za javnost zamenika predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojana Kostreša.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kostreš: Ili lustracija ili povratak u devedesete

Izvor: Press, 20.Jan.2013

"Suočavanje Srbije sa svojom prošlošću je važan korak na njenom evropskom putu", naveo je Kostreš u pisanoj izjavi za javnost..Ocenio je da je izostanak lustracije Srbiju "definitivno vratio u mračne devedesete godine" prošlog veka..."O tome svedoče crni spiskovi sa imenima nevladinih organizacija...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.