LSV: Dajte Vojvodini policiju!

Izvor: Vesti-online.com, 04.Feb.2013, 20:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LSV: Dajte Vojvodini policiju!

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) danas je ponovo zatražila da Vojvodina dobije sopstvenu policijsku upravu i ocenila da je to jedini način da se poveća bezbednost građana pokrajine.

"Po drugi put u pola godine Novi Sad je dočekao da se huligani vatrenim oružjem obračunavaju u blizini osnovne škole. Ovoga puta reč je o Novom naselju, kraju grada za koji LSV godinama traži više policijaca i gde je pre dve nedelje za jedno veče obijeno na desetine automobila", navodi >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << se u saopštenju.

Ta stranka je podsetila da je početkom prošle godine ministar policije Ivica Dačić obećao da će policijska stanica u tom delu grada do kraja 2012. godine dobiti 80 policajaca, što je samo deo od 300 policajaca koliko nedostaje Novom Sadu.

LSV je podsetio i da Novi Sad tri godine nema načelnika policije i dodao da ništa bolja bezbednosna situacija nije ni u drugim delovima Vojvodine.

"Krajnje je vreme za decentralizaciju rada MUP-a Srbije i formiranje Policijske uprave za Vojvodinu. Takva inicijativa nije pravljenje paralelnih policijskih snaga, već drugačije organizacione strukture MUP-a, kako bi rad policije bio bolje koordinisan. I LSV će na tome ubuduće još jače insistirati", piše u saopštenju.

Novosadska policija potvrdila je da je u delu grada Novo naselje došlo do pucnjave danas oko 13 sati.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.