LSV, DS I SVM traže zaštitu od tužioca

Izvor: Radio 021, 12.Dec.2014, 17:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LSV, DS I SVM traže zaštitu od tužioca

Poslanici vojvođanskog parlamenta iz DS, LSV i SVM predali su danas dopis specijalnom tužiocu Miljku Radisavljeviću.

Oni su ispred zgrade Specijalnog suda u Beogradu zatražili od tužioca da "stane u odbranu ustavnog poretka države" i zaštiti poslanike većine u vojvođanskom parlamentu od političkog progona.

Potpredsednik Skupštine Vojvodine Milivoje Vrebalov je rekao da su dopis podneli poslanici koji su pod stalnim pritiskom vlasti. "Država u kojoj se vlast >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << smenjuje političkim progonima i hapšenjima nije pravna država", rekao je on.

Potpredsednik Skupštine Vojvodine Dušan Jakovljev istakao je da je do podnošenja dopisa tužiocu došlo zbog pokušaja da se u Vojvodini vlast "prekomponuje" i zbog stalnih privođenja i hapšenja poslanika. "Uvereni smo da će ova inicijativa naići na pozitivan i brz odgovor i našim prisustvom ovde (ispred Specijalnog suda) dokazujemo da krize vlasti u vojvođanskom parlamentu nema", rekao je Jakovljev.

Šef poslaničke grupe Saveza vojvođanskih Mađara u Skupštini Vojvodine Šandor Egereši je istakao da je SVM doneo jednoglasnu odluku da učestvuje u današnjoj akciji i tako podrži funkcionera DS Borislava Novakovića u čiju je nevinost uveren. "Želimo da verujemo u nezavisnost sudova i tužilaštva, kao i to da ovo nije obračun sa političkim neistomišljenicima", istakao je Egereši.

borislav Novaković, bivši gradonačelnik Novog Sada, uhapšen je 28. novembra sa još tri osobe zbog sumnje da su oštetili budžet grada za oko četiri miliona evra. DS je tada saopštio da je reč o političkog progonu.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.