LOŠE VESTI STIŽU IZ HAGA, a tiču se Radovana Karadžića!

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Okt.2019, 01:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LOŠE VESTI STIŽU IZ HAGA, a tiču se Radovana Karadžića!

Veće tzv. Mehanizma za međunarodne sudove odbilo je razmatrati zahtev odbrane bivšeg predsednika Republike Srpske Radovana Karadžića, koji je osuđen na doživotni zatvor vezan za poništenje ranijih odluka zbog percepcije pristranosti sudija. 

U odluci koju potpisuje sudija Barton Hol, navodi se da Veće kojim predsedava nema nadležnost da se bavi pitanjem diskvalifikacije nekadašnjeg i trenutnog predsednika Mehanizma Teodora Merona i Karmela Ađijusa.

- Nastojanja >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Radovana Karadžića da promoviše navode o percepciji pristranosti kako bi došao do svoje željene odluke moraju biti odbačena, a njegov advokat bi se trebao uzdržati od bavljenja ovakvim podnescima ispred Mehanizma - navodi se u odluci.

Karadžić je tražio da sudija Žan Klod Antonaeti odluči o njegovoj žalbi u svom zahtevu za isključenje Ađijusa i Merona iz odlučivanja zbog njihove pristrasnosti – s obzirom da su ranije u drugim predmetima osuđivali njegove podređene na doživotne kazne zatvora.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.