LNR: Nekoliko desetina civila napustilo fabriku Azot

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Jun.2022, 14:14

LNR: Nekoliko desetina civila napustilo fabriku Azot

Proteklih dana nekoliko desetina civila napustilo je prostor hemijske fabrike Azot u Severodonjecku, ali to nije rezultat dogovora sa ukrajinskim snagama koje se tamo skrivaju, izjavio je danas ambasador samoproglašene Luganske Narodne Republike (LNR) u Rusiji Rodion Mirošnik.

"Proteklih nekoliko dana ljudi su izlazili nekoliko puta, upravo sami, kako se obruč stezao oko militanata", poručio je Mirošnik, prenosi agencija TAS S.

On je pojasnio da su civili pogledali >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << napolje, kroz fabriku i videli da je moguće da izađu iz nje, ali i ukazao da to nije bilo u okviru dogovora sa ukrajinskom stranom.

"Nisu ih pustili napolje i otvorili humanitarni koridor", precizirao je Mirošnik.

Dodao je da su u toj fabrici radili neki civili koji su tu tražili sklonište, dok su neki boravili u blizini.

"Neki od njih našli su se kao taoci militanata koji su takođe tamo tražili sklonište", naveo je Mirošnik.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.