LDP za promenu ekonomske politike

Izvor: B92, 15.Mar.2012, 17:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LDP za promenu ekonomske politike

Beograd -- Buduća vlada moraće u potpunosti da promeni ekonomsku politiku i LDP će na tome insistirati, kaže glavni ekonomski strateg liberala Vladimir Kravčuk.

On je istakao da se aktuelna neefikasna ekonomska politika u ovom momenutu izražava u odnosu na cene energenata koje svakodnevno rastu.

"Cene enegenata dodatno su uvećane zbog neefikasnosti države koja kroz veoma visoke akcize pokušava da popunjava budžetski deficit. LDP traži redefinisanje energetskog sporazuma >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i vođenje politike koja bi obezbedila energetsku stabilnost zemlje", kaže Kravčuk.

Uzrok povećanja cena energenata, prema njegovim rečima, jeste ekonomska situacija na tržištu nafte, ali i tromost, neefikasnost Vlade Srbije, koja zadržava veoma visoke akcize.

"Trebalo bi reći da se takođe neefikasna državna politika u oblasti cene energenata zasniva i na tome što je bio pogrešan način regulisanja tog pitanja na naftnom tržištu, odnosno prodaje, privatizacije NIS-a, tako da ne može da se reaguje na odgovarajući način", rekao je Kravčuk.

On je dodao da će nova vlada morati u potpunosti da promeni politiku cena energenata kako građani ne bi snosili posledice udara sa svetskog tržišta i unutrašnje neefikasnosti.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.