LDP osuđuje napad na Bobana Stojanovića

Izvor: RTS, 22.Avg.2016, 19:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LDP osuđuje napad na Bobana Stojanovića

Savet za ljudska prava Liberalno demokratske partije osudio je napad na LGBT aktivistu Bobana Stojanovića, a od nadležnih državnih organa traži da slučaj ispitaju, odgovorne privedu pravdi i na taj način dokažu da je zakon u Srbiji jednak za sve.
LDP navodi da je nedopustivo da, nakon toliko godina borbe građana protiv politike nacionalizma, sukoba i netolerancije, ljudi u Srbiji i dalje moraju da >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << svakodnevno brinu za svoju i bezbednost svojih najmilijih samo zato što su drugačije seksualne, nacionalne ili verske orijentacije.
"Ukoliko želimo da postanemo normalno društvo u kojem se cene vrednosti slobode javne reči i okupljanja, tolerancije i pravne jednakosti i sigurnosti, onda moramo dati jasan i odlučan odgovor na pojavu svakog oblika nasilja, bez obzira na to da li je ono usmereno prema nekome ko pripada manjinskoj društvenoj grupi ili ne", navodi se u saopštenju.
LDP će, kao i do sada, biti brana nasilju, podržaće "Paradu ponosa" koja će u Beogradu biti organizovana u septembru, poručuju iz LDP.
Gej aktivista Boban Stanojević napadnut je u centru Beograda, potvrđeno je Tanjugu u Ministarstvu unutrašnjih poslova Srbije.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

LDP osudio napad na Bobana Stojanovića

Izvor: Blic, 22.Avg.2016

Savet za ljudska prava Liberalno demokratske partije osudio je napad na LGBT aktivistu Bobana Stojanovića, a od nadležnih državnih organa traži da slučaj ispitaju, odgovorne privedu pravdi i na taj način dokažu da je zakon u Srbiji jednak za sve...LDP navodi da je nedopustivo da, nakon toliko...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.