LDP i Bogata Srbija zajedno na izbore

Izvor: RTS, 08.Mar.2012, 16:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LDP i Bogata Srbija zajedno na izbore

Liberalno demokratska partija i stranka Bogata Srbija, na čijem je čelu Zaharije Trnavčević, dogovorile se o zajedničkom nastupu na izborima. Preokret biti prisutan i u srpskom selu, kaže predsednik LDP-a Čedomir Jovanović.

Predsednici Liberalno demokratske partije i Bogate Srbije, Čedomir Jovanović i Zaharije Trnavčević izjavili su da će dve stranke zajedno izaći na predstojeće republičke, pokrajinske i lokalne izbore.

"Preokret je nepotpun bez sposobnosti >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << da uspostavimo koordinaciju i zajedničko delovanje sa Bogatom Srbijom koja u politici zastupa interese srpskog sela. Za nas je selo veliki izazov u političkom smislu i ne smemo da zaobiđemo probleme koji razaraju taj deo društva", naglasio je lider LDP Čedomir Jovanović na konferenciji za novinare.

Prema njegovoj oceni, problemi koji potresaju sela posledica su politike nesposobne da odgovori na izazove sa kojima se selo suočava. Selo je danas, dodao je, socijalni problem iako u njemu živi 40 odsto građana Srbije, ili na neki način zavisi od njega.

"Nema ozbiljnog programa bez predstavnika srpskog sela i zato mi je zadovoljstvo što opet radim sa Trnavčevićem", poručio je Jovanović i dodao da stranka koju predvodi sa puno ambicija ulazi u izbornu kampanju.

Preokret će, naglasio je lider LDP-a, biti prisutan i u srpskom selu sa jasnim programom, a na taj način se stvaraju pretpostavke za politiku koja bi omogućila drugačiji koncept države.

Jovanović je podsetio da je LDP 2008. godine trećinu glasova dobio u ruralnim područjima i da je u poslednje četiri godine radio na unapređenju mreže koja je tu stranku dovela u direktan kontakt sa gradjanima koji žive u selu.

"Sebe ne vidim u štali, ili kabini traktora, već u partnerstvu sa onima kojim je tamo mesto", naglasio je Jovanović i ocenio da je "selo danas u potpunosti zavisno od države". Prema njegovim rečima, svi problemi sela su posledica neefikasne države i nezamislivo je i da Srbija bude moderna zemlja, a da selo bude zaobiđeno.

U kampanji, naglasio je Jovanović, članovi pokreta Preokret ne mogu da dele poljoprivredne kredite i otpisuju dugove seljaka, ali mogu ponuditi "odgovornost koja se opisuje kroz decenijsku posvećenost selu Zaharija Trnavčevića".

Lider Bogate Srbije Zaharije Trnavčević naglasio je da Srbija treba da doživi preporod i postane zemlja bogatih ljudi.

"Bogata Srbija je utvrdila da sa LDP-om deli ista uverenja i to je ono što nas je povezalo", naveo je Trnavčević i naglasio da je potrebno zatražiti da Vlada Srbije donese dugoročnu strategiju razvoja agrara.

Trnavčević je poručio da treba podići udeo agrara u budžetu na 7,5 odsto, obnoviti zadružne pokrete, osnovati razvojnu banku, sprečiti siromaštvo i odlazak ljudi iz sela.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zaharije Trnavčević na izbore s LDP-om

Izvor: Mondo, 08.Mar.2012

Liberalno demokratska partija i Bogata Srbija, koju predvodi Zaharije Trnavčević, postigle su danas dogovor o izbornoj saradnji i zajedničkom nastupu na predstojećim republičkim, pokrajinskim i lokalnim izborima.

Nastavak na Mondo...

LDP: Obnoviti mandat Jankoviću

Izvor: RTS, 09.Mar.2012, 14:47

Liberalno demokratska partija traži da se omogući odlučivanje Skupštine Srbije o promeni Zakona o zaštitniku građana i da se tako izbegne vakuum i devalviranje te institucije, koju uspešno vodi Saša Janković, rekao lider LDP-a Čedomir Jovanović. ..Predsednik Liberalno demokratske partije Čedomir...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.