LDP: Žrtve Holokausta ne smeju biti zaboravljene

Izvor: RTS, 27.Jan.2017, 12:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LDP: Žrtve Holokausta ne smeju biti zaboravljene

Liberalno demokratska partija poručila je da žrtve Holokausta ne smeju biti zaboravljenje, jer bi na taj način bio omogućen zaborav zločinačke politike.
Na Međunarodni dan sećanja na žrtve Holokausta, u kojem je zbog verskog, rasnog i nacionalnog identiteta, ubijeno više od šest miliona pripadnika jevrejskog naroda, LDP upozorava da nema mesta političkom taktiziranju.
Žrtve Holokausta ne >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << smeju biti zaboravljene, jer bi na taj način bio omogućen i zaborav zločinačke politike koja je milione nevinih ljudi, brutalno i iz najnižih neljudskih pobuda, oterala u smrt, navodi LDP.
Osnov napretka svakog društva i najbolju prevenciju zločina u budućnosti predstavlja kultura sećanja, kao i istinito sagledavanje prošlosti, osuda zločina i kažnjavanje odgovornih za pokušaje prekrajanja istorije, negiranja ili relativizacije zločina.
Politika zla oličena u verskoj, rasnoj i nacionalnoj mržnji i priroda nacizma mora biti jasna svakoj generaciji i svakom pojedincu kako rasizam, antisemitizam i šovinizam ne bi nikada više imali izgleda da ponove svoje zločine, saopštio je Biro za komunikacije LDP.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.