LDP: Srbiji treba predsedsednik koji će dekosovizovati društvo

Izvor: RTS, 30.Dec.2016, 13:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LDP: Srbiji treba predsedsednik koji će dekosovizovati društvo

Liberalno demokratska partija ocenila je da je Srbiji potreban predsednik koji će "dekosovizovati" ovdašnje društvo i nuditi saradnju i pomirenje, a ne nacionalizam.
"Potreban nam je predsednik koji će da pomiri naše društvo ne tako što će se dodvoravati i popuštati svima, već tako što će menjati ono što je loše, bez obzira na popularnost", navedeno je u saopštenju LDP-a, uz ocenu da su Vuk >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Jeremić i Aleksandar Vulin lice i naličje iste politike koja je Srbiji donela sukobe, konfrontaciju sa celim svetom i unutrašnje podele čije su žrtve svi građani.
"Ministar Mire Marković i ministar Vojislava Koštunice moraju razumeti da njihova politika sa sobom nosi pečat svih naših nesreća i lutanja, i drago nam je da obojica baš u LDP-u vide one koji su im protivnici", ukazali su iz LDP-a.

Dodaje se da u predstojećoj predsedničkoj kampanji LDP i od vlasti i od opozicije traži da pokažu minimum ozbiljnosti koji ovaj trenutak nalaže i poštede građane koji su, kako se ocenjuje, već platili previsoku cenu za pogrešnu politiku.
"Unapred upozoravamo da svaka vrsta kandidature koja u sebi nosi naglašeni manjak politike, a višak neodgovornosti, ne donosi ništa drugo sem novih podela koje su već razorile naše društvo. Uložićemo svaku vrstu napora kako bi građanska evropska Srbija dobila prostor za politiku u koju veruje, politiku koja brani njene vrednosti i afirmiše njene ciljeve", navedeno je u saopštenju.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.