LDP: Srbija podeljena zemlja

Izvor: RTS, 10.Feb.2013, 16:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LDP: Srbija podeljena zemlja

Srbija je duboko podeljena zemlja, a problemi koji danas razaraju živote građana posledica su nedostatka političke vizije, poručio je lider LDP-a Čedonir Jovanović i pozvao sve demokratske i građanske snage da se udruže radi izlaska iz krize.

Predsednik Liberalno demokratske partije (LDP) Čedonir Jovanović rekao je da je Srbija  danas duboko podeljena zemlja, a problemi koji razaraju živote građana posledica su nedostatka političke vizije, višegodišnjeg pogrešnog >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << upravljanja državom i nesposobnosti političara na vlasti da razumeju vreme u kojem živimo.

"Nova vlast je pomislila da je dovoljno da nastavi gde je prethodna stala, verujući da će ih, kao i one prethodne, sačuvati populizam i demagogija. Zato smo danas tako blizu izbora, a ne zbog toga što je vladajuća koalicija ispunila sva svoja obećanja data u kampanji", navodi se u pisanoj izjavi Jovanovića.

Naredni izbori imati smisla samo ako na njima svi stavimo tačku na politiku koju su uz minimalne razlike vodile sve prethodne vlade od 2004. godine - onu politiku koja je odgovorna za to što je svaki treći građanin Srbije danas bez posla, što mladi svoju budućnost ne vezuju za Srbiju, što su nam uništeni zdravstveni i penzioni fondovi, smatra Jovanović.

"Obaveza koja se nalazi pred Liberalno demokratskom partijom kao strankom koja nije bila na vlasti je da tokom proleća pokrene proces postizanja dogovora svih demokratskih, građanskih snaga u društvu kako bi zajednički formulisali odgovor na neizdrživo stanje u zemlji", rekao je Jovanović.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.