LDP: Referendum pokušaj odlaganja primene sporazuma

Izvor: RTS, 30.Apr.2013, 17:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LDP: Referendum pokušaj odlaganja primene sporazuma

LDP ocenjuje da je referendum samo pokušaj odlaganja realizacije briselskog sporazuma. Traže od državnog vrha da učine sve kako bi došlo do implementacije onoga što je dogovoreno.

Liberalno demokratska partija zatražila je od vlasti da učini sve kako bi bio implementiran briselski dogovor uz ocenu da referendum nije ništa drugo nego pokušaj odlaganja realizacije tog sporazuma.

Ta stranka podseća da je briselski sporazum usvojen u skupštini velikom većinom >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << glasova poslanika čime je, kako ističe, stavljena tačka na tu temu.

"Zbog toga tražimo od Nikolića, Dačića i Vučića da momentalno učine sve kako bi došlo do implementacije onoga što je dogovoreno, a od opozicije da ne kalkuliše nego da izvrši dodatni pritisak na vlast da i oni dobri efekti dogovora u Briselu ne bi bili izgubljeni", piše u saopštenju liberala.

Obaveza opozicije je, kako napominje LDP, da se suprotstavi referendumu, koji je danas najveća prepreka dobijanju datuma, jer je jasno da će EU nastaviti proces evropskih integracija tek nakon što sporazum bude primenjen.

"Lažna je dilema koja se danas stavlja pred građane Srbije o potrebi održavanja referenduma o sporazumu koji je potpisan sa Prištinom. To ukazuje na nedostatak političke hrabrosti onih koji zemlju danas vode, a koji nisu bili sposobni da uvere čak ni sve svoje poslanike o neophodnosti podrške sporazumu koji je u Skupštini Srbije usvojen zahvaljujući proevropskoj opoziciji", naveli su liberali.

Uz napomenu da se ne može doći do kvalitetnog rešenja ukoliko se predstavnici srpskih i albanskih vlasti u Briselu rukuju, a narod ostaje u sve dubljim rovovima, LDP dodaje da je godinama jedina ukazivala na nužnost promene političkog kursa, na značaj dogovora s Albancima i napuštanje politike koja je žrtvovala narod u ime novih, još većih poraza.

"Danas jasno kažemo da je Srbija izgubila previše vremena i da bi svako dalje kalkulisanje vlasti i opozicije samo dodatno ugrozilo perspektivu zemlje", poručila je LDP.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.