LDP: Premijer je obmanuo javnost

Izvor: Vesti-online.com, 29.Dec.2011, 22:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LDP: Premijer je obmanuo javnost

Poslanik Liberalno demokratske partije Bojan Đurić rekao je da je premijer Srbije Mirko Cvetković obmanuo javnost izjavom da javna preduzeća i državne kompanije nemaju dugovanja za poreze i doprinose.

"Premijer je direktno slagao i obmanuo poslanike kada je u odgovoru na moje pitanje u raspravi u parlamentu koliko Elektroprivreda Srbije, Putevi Srbije, Koridor 10 i Železnice duguju neuplaćenih doprinosa za svoje radnike odgovorio da te konkretne kompanije nemaju ni dinar >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << duga po osnovu poreza i doprinosa", rekao je Đurić.

On je naveo da se u danas objavljenom izveštaju Državne revizorske institucije nalazi podatak da Železnice Srbije na osnovu poreza i doprinosa duguju 46,6 miliona dinara.

"Informacija koju je juče saopštio premijer očigledno nije tačna. Mogu da zamislim koliki su iznosi za dugovanja za radnike, za njihove diprinose u većim kompanijama, EPS-u ili nekim drugim, koje nisu obuhvaćene izveštajemn revizora", kazao je Đurić.

Đurić je rekao da je nedopustivo da poreski obveznici plaćaju subvencije firmama koje svojim radnicima ne uplaćuju doprinose ili se bave utajom poreza.

Takođe, Đurić je naveo da se u izveštaju revizora nalaze podaci da Putevi Srbije u 2010. nisu uplatili 23 miliona evra PDV-a državi, a da JAT nije uplatio 3,5 miliona evra pazara u 2010. godini.

"Zaista je skandalozno i mislim da se u novijoj srpskoj parlamentarnoj praksi nije desilo da premijer ovako otvoreno ne govori istinu na sednicama skupštine i to na direktno postavljeno pitanje", kazao je Đurić.

Državna revizorska institucija danas je objavila 47 izveštaja o kontroli finansijskih izveštaja za 2010. godinu budžetskih korisnika, lokalnih samouprava i javnih preduzeća, premijer Srbije juče je govorio o trenutnim dugovanjima za poreze i doprinose javnih preduzeća.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.