LDP: Neodgovorna je polemika o Vladi

Izvor: Vesti-online.com, 09.Maj.2012, 19:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LDP: Neodgovorna je polemika o Vladi

Liberalno demokratska partija (LDP)saopštila je da ta stranka ne može da bude deo bilo koje vladajuće koalicije ukoliko je njen cilj "traganje za kakvom-takvom" parlamentarnom većinom.

U saopštenju LDP-a navodi da je ta stranka obavezna da uradi sve poslove o kojima je jedina tokom kampanje otvoreno govorila, a koji se moraju uraditi kako bi Srbija bila normalna zemlja.

"Možemo da budemo samo u Vladi koja će imati razumevanje za takvu vrstu posla", naveo je LDP >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << i dodao da ta stranka može da bude u Vladi samo ako bude postignut dogovor "o poslu koji se mora uraditi u Srbiji".

Prema LDP-u, u ovom trenutku neodgovorna je svaka polemika o formiranju Vlade na kojoj insistiraju koalicioni partneri Demokratske stranke, jer se tako samo povećava konfuzija u zemlji.

"Jasno je da će Vlada biti formirana nakon drugog kruga izbora i zbog toga ćemo o tome tada govoriti", istakao je LDP.

Antifašistička tradicija je najčvršća i, u ovom momentu, jedina sigurna veza Srbije s ostatkom Evrope i to mora da bude i jedno o temeljnih opredeljenja naredne

vlade, izjavio je danas predsednik Liberalno demokratske partije (LDP)

Čedomir Jovanović.

"Antifašističke vrednosti i solidarnost progresivnih snaga su temelji moderne i mirne Evrope i zbog toga Dan pobede, koji se proslavlja i kao Dan Evrope, treba da bude veliki praznik i za našu zemlju", ocenio je Jovanović povodom obeležavanja 9. maja, Dana pobede.

Kako je dodao, obaveza građana Srbije je da se odupru, politički i na svaki drugi način, svakoj naznaci jačanja pokreta ili ideologija koje relativiziju opasnosti od totalitarnih poredaka.

"LDP će to raditi i u budućnosti, dajući toj borbi politički izraz i snagu. Vrednosti evropeizacije, solidarnosti, jedinstva u borbi protiv svih isključivosti, antifašistički principi i tradicija, treba da budu još snažnije afirmisani u našoj javnosti i obrazovnom sistemu, i to će biti na vrhu liste prioriteta u svemu što ćemo kao

politička partija raditi", naglasio je Jovanović.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.