Kurtiju je preneta poruka

Izvor: B92, 10.Mar.2020, 08:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kurtiju je preneta poruka

Priština -- Savetnici francuskog predsednika i nemačke kancelarke, Emanuel Bone i Jan Heker, sastali se u Prištini s kosovskim premijerom.

Kako navodi prištinska štampa, oni su Aljbin Kurtiju "preneli neke poruke".

Bone je uoči sastanka sa Kurtijem, upitan da li imaju "neke posebne poruke" za kosovskog premijera, novinarima odgovorio da su "zbog toga ovde", prenela je prištinska Koha.

"Moramo razgovarati", rekao je Bone ne precizirajući i o čemu. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Pored Bonea i Hekera, sastanku sa Kurtijem prisustvuje i ambasador Nemačke u Prištini, Kristijan Held.

Inače, njihova poseta se podudara sa pojačanim pritiskom međunarodne zajednice da Priština odmah i bezuslovnu ukine takse na srpske i proizvode iz BiH, kako bi bio nastavljen dijalog sa Beogradom.

Bone i Heker će se, kako je najavljeno, posle Kurtija sastati i sa predsednikom privremenih prištinskih institucija, Hašimom Tačijem.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.