Izvor: RTS, 26.Sep.2021, 23:48

Kurti sa Stoltenbergom i Boreljom o deeskalaciji

Premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti je o stanju na severu Kosova i Metohije razgovarao sa visokim predstavnikom EU za spoljnu politiku i bezbednost Žosepom Boreljom i generalnim sekretarom NATO-a Jensom Stoltenbergom.
Aljbin Kurti je na Tviteru objavio da je o aktuelnoj situaciji razgovarao telefonom sa međunarodnim zvaničnicima.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
"Razgovarali smo o vladavini prava, miru i bezbednosti i potrebi za deeskalacijom na severu Kosova", naveo je Kurti.
Dodao je i da je dijalog jedini način za pronalaženje rešenja.
Sa Jensom Stoltenbergom i Žosepom Boreljom danas je razgovarao i predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Tom prilikom Stoltenberg je poručio da je situacija na severu Kosova i Metohije zabrinjavajuća.
Borelj je pozvao na bezuslovnu deeskalaciju na severu Kosova i Metohije hitnim povlačenjem specijalnih policijskih jedinica i uklanjanjem blokada puteva.
Pogledaj vesti o: NATO,   Twiter,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

KURTI POSLE RAZGOVORA SA EU I NATO "Dijalog je jedini način da se pronađu pravedna rešenja"

Izvor: Blic, 27.Sep.2021, 09:21

Premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti je, nakon telefonskog razgovora sa visokim predstavnikom Evropske unije Žozepom Boreljom i generalnim sekretarom NATO-a Jensom Stoltenbergom, poručio da je dijalog jedini put da se dođe do "pravednih rešenja" za situaciju na severu Kosova...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.