Kurti gotovo jednoglasno izabran za predednika Samoopredeljenja

Izvor: RTS, 22.Jan.2018, 13:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kurti gotovo jednoglasno izabran za predednika Samoopredeljenja

Jedan od osnivača opozicionog pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti gotovo jednoglasno je ponovo izabran za lidera tog pokreta.Kurti je bio jedini kandidat za predsednika stranke.
Jedan odsto predstavnika ove partije bilo je protiv njegovog izbora za predsednika, umesto Visara Imerija, koji je ranije podneo ostavku na tu funkciju.

Kurti je bio jedini kandidat za predsednika pokreta.
Za Kurtija >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << nisu glasali bivši predsednik Visar Imeri, Dardan Molikaj i Dardan Sejdiu, dok je Špend Ahmeti, gradonačelnnik Prištine, odlučio da glasa svega nekoliko minuta pred zaključenje izbora.
Prištinski mediji prenose da ovaj pokret broji oko 30.000 članova, a da je na unutarstranačke izbore izašlo oko 30 odsto.
Kandidatura Kurtija stvorila je duboke podele u ovom pokretu koje prete da dovedu do njegovog cepanja, predviđaju analitičari.
Veruje se, naime, da će jedna grupa članstva, koja podržava Imerija, formirati novu stranku.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.