Kurti: Bio sam spreman da napišem nacrt statuta ZSO, ali...

Izvor: B92, 25.Apr.2023, 17:18

Kurti: Bio sam spreman da napišem nacrt statuta ZSO, ali...

Tzv. premijer Aljbin Kurti izjavio je da je bio spreman da sam napiše nacrt statuta Zajednice srpskih opština.

Međutim, tako nešto nije prihvaćeno na sastanku u Ohridu, prenosi Ekonomija onlajn.

Kurti je pojasnio da mu je rečeno da taj posao pripada Upravljačkom timu, jer je to bio deo prethodnog dogovora u dijalogu.

"Na ohridskom sastanku prihvatio sam da ja napišem nacrt statuta, ali uz tri principa koja treba da budu prihvaćena. Tako nešto je odbijeno, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << a posrednici su mi rekli da to treba da uradi Upravljački tim kao rezultat prethodnih dogovora u briselskom dijalogu od pre deceniju. Dakle, sada je na posredniku da odredi dnevni red sastanka 2. maja, a ja ću imati sastanak sa posrednikom Lajčakom", rekao je Kurti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kurti pred nastavak dijaloga u Briselu: "Čekamo nacrt statuta ZSO"

Izvor: Blic, 25.Apr.2023

Premijer u Prištini Aljbin Kurti izjavio je da se pred nastavak dijaloga u Briselu, čeka na nacrt statuta Zajednice opština sa srpskom većinom na Kosovu, od strane upravljačkog tima, formiranog na osnovu ranijih sporazumima.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.