Kuršumlija: Lekari kroz smetove do pacijenta

Izvor: Mondo, 12.Dec.2012, 23:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kuršumlija: Lekari kroz smetove do pacijenta

Lekari iz kuršumlijskog Doma zdravlja uspeli su da se kroz smetove probiju do sela Mehane i ukažu pomoć povređenom i nesvesnom Milošu Mijajloviću (53).

Mijailović je iz tog sela krenuo na put za bolnicu, ali je ostao zavejan u snegu, izjavila je večeras Tanjugu direktorka Doma zdravlja u Kuršumliji Uranija Petrović.

Ona je kazala da su lekari Hitne medicinske pomoći uz pomoć mehanizacije Direkcije za izgradnju, uspeli da dođu do pacijenta koji je odmah nakon >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << ukazane pomoći na licu mesta prevezen u lokalni Dom zdravlja, odakle je upućen oftalmologu.

"Pacijenta je udarilo drvo u oko, on je krenuo u bolnicu, ali je na pola puta najverovatnije izgubio svest i ostao", rekla je Petrovićeva.

Mijajlović je, ipak, nekako uspeo da javi šta mu se desilo, pa je u njegovo spasavanje bila je uključena i ekipa Sektora za vanredne situacije iz Prokuplja.

Petrovićeva je istakla da se pacijent nakon ukazane pomoći oseća dobro.

Planinsko selo Mehane udaljeno je od Kuršumlije oko 30 kilometara, a gotovo sva sela na području opštine potpuno su zavejana i odsečena od sveta.

Snežni pokrivač u samom gradu je oko 30 centimetara, dok je u okolnim planinama dostigao visinu i do jednog metra.

Saobraćaj na području kuršumlijske opštine je usporen i otežan, a kako je Tanjugu rečeno u opštini, putevi u zavejanim selama odsečenim od sveta čiste se samo u hitnim slučajevima.

Inače, lekari Hitne medicinske službe danas su se svojim terenskim vozilom takođe probili i do jedne starice u zavejanom selu Dubrava, kojoj su ukazali pomoć.

(Tanjug, ilustracija: Guliver Getty Images)

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.