Kuršumlija: Jedni sade, drugi lome

Izvor: RTS, 29.Apr.2019, 15:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kuršumlija: Jedni sade, drugi lome

Već šest godina, drvored lipa i javora na ulazu u Kuršumliju koje sadi JKP "Toplica", uništava se i lomi preko noći. Ni ove godine policija nije uspela da uđe u trag počiniocima, a građani Kuršumlije su ogorčeni zbog nečuvenog vandalizma. Nadležni su, uz pomoć Opštine ponovo zasadili drveće.
Ulaz u Kuršumliju danas bi trebalo da izgleda sasvim drugačije da je opstalo drveće koje je ovde posađeno >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << pre šest godina kada je formiran lep drvored lipa. Svake godine nakon sadnje,preko noći neko polomi mlada stabla.Ovoga puta stradala su i ona koja su preživela nalete vandala proteklih godina i već se lepo formirala.

U čudu su i zaposleni u JKP Toplica koji iz godine u godinu na istom mestu ponovo sade drveće. Slučaj su uredno prijavljivali policiji.
"Očekivali smo neku jaču reakciju policije, međutim do sada nisu nađeni nikada počinioci ni u ovoj ulici, ni u Kosovskoj, ni u Topličkoj. Mi drugačiji odgovor da damo ne znamo već da vršimo podsađivanje, novo ozelenjavanje i formiramo nove drvorede", kaže Vojkan Čarapić, direktor JKP Toplica iz Kuršumlije.
Zajedno sa radnicima komunalnog preduzeća ovog puta drvored su sadili i predstavnici lokalne samouprave.

"Imamo dosta problema sa tim nekim vandalskim činovima gde se sadnice posađene pre nekoliko godina lome.Mi sad sadimo nove, druge i zaista bih apelovao na ljude koji to rade da, ako nisu u situaciji da posade neko drvo, ne bi trebalo da uništavaju nešto što je već posađeno. To je za dobrobit svih nas u Kuršumliji, treba da bude jedan lep drvored i da ga oplemenjujemo, a ne uništavamo", navodi Radoljub Vidić, predesdnik opštine Kuršumlija.
Kuršumličani se nadaju da će počinilac ovog dela biti što pre pronađen i sumnjaju da je to isti onaj koji je pre tri godine motornom testerom posekao 15 lipa u Kosovskoj ulici.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.