Kurs grnčarije zainteresovao stanovnike Kule

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Nov.2008, 03:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kurs grnčarije zainteresovao stanovnike Kule

KULA - U okviru projekta "Obuka mladih u ruralnim sredinama za etnomanofakturu", koji se realizuje uz podršku Ministarstva za omladinu i sport, početkom ovog meseca u Kuli je počeo kurs grnčarije i ukrasne keramike.

Kurs će trajati do februara 2009. godine. "Zbog velikog interesovanja kurs će se održavati samo u kulskom Domu za stare.

Okupilo se 25 polaznika za kurs grnčarije i ukrasne keramike i organizatori su zadovoljni odzivom, javlja „Građanski >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << list".

Prošlog meseca startovao je i kurs šivenja i etnoveza u okviru istog projekta koji će trajati još dva meseca. Kurs se održava u prostorijama kulskog 'Nepkera' i u Ruskom Krsturu, u prostorijama 'Karitasa'.

„Ovom prilikom želimo još jednom da pozovemo zainteresovane mlade ljude da nam se pridruže i steknu određene veštine koje će kasnije primeniti u svom ekonomskom osnaživanju", kaže predsednica Udruženja žena "Veliko srce" Biljana Leovac.

Projekat realizuje Udruženje žena "Veliko srce" iz Kule u partnerstvu s Klubom žena "Hera" iz Bačke Topole.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.