Kurdske snage počele da se povlače na severu Sirije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Okt.2019, 12:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kurdske snage počele da se povlače na severu Sirije

Kurdske snage počele su da se povlače sa područja u blizini turske granice u Siriji, izjavio je danas zamenik ruskog ministra inostranih poslova Sergej Veršinin, javio je Interfaks.

"Sa zadovoljstvom primećujemo da se dogovor postignut u Sočiju sprovodi. Sve se sprovodi", rekao je Veršinin, preneo je Rojters.

Agencija RIA prethodno je izvestila, pozivajući se na izvor u ruskom Ministarstvu odbrane, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da će Rusija poslati 276 vojnih policajaca i vojnu opremu u Siriju za nedelju dana.

Moskva je već poslala određeni broj vojnih policajaca u pogranično područje između Turske i Sirije na osnovu sporazuma postignutog u utorak između predsednika Rusije i Turske Vladimira Putina i Redžepa Tajipa Erdogana.
Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Kurdski borci spremni da razgovaraju

Izvor: B92, 24.Okt.2019

Kurdi iz Sirijskih demokratskih snaga povukli su se na 32 kilometra od granice sa Turskom, javlja agencija RIA pozivajući se na neimovanog zvaničnika tih snaga...Prema navodima tog zvaničnika, Sirijske demokratske snage su spremne da razgovaraju o tome da se priključe sirijskoj vojsci kada kriza...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.