Kurdi zauzeli dva nalazišta nafte

Izvor: B92, 11.Jul.2014, 14:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kurdi zauzeli dva nalazišta nafte

Bagdad -- Irački Kurdi, čiji se sukobi sa centralnom vladom u Bagdadu sve više zaoštravaju, preuzeli kontrolu nad dva nalazišta nafte u toj zemlji.

Snage Kurda su preuzele proizvodna postrojenja na nalazištima Bai Hasan i Kirkuk na severu Iraka, navodi se u saopštenju iračkog Ministarstva energetike, a preneo je britanski Bi-Bi-Si.

Pored toga, danas su se i kurdski poslanici povukli iz iračkog parlamenta, kao odgovor na to što je premijer Iraka Nuri al-Maliki optužio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Kurde da štite ekstremiste.

Kurdske snage su tokom proteklih nekoliko meseci zauzele teritoriju na severozapadu Iraka, koju je iračka vojska napustila pred naletima islamskih ekstremista, predvodjenih grupom Islamska država Irak i Levant.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Kurdi zauzeli dva nalazišta nafte

Izvor: Akter, 11.Jul.2014

Irački Kurdi, čiji se sukobi sa centralnom vladom u Bagdadu sve više zaoštravaju, preuzeli kontrolu nad dva nalazišta nafte u toj zemlji

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.