Kurcšlus među obaveštajnim službama

Izvor: RTS, 05.Sep.2012, 18:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Kurcšlus" među obaveštajnim službama

Pošto su detalji strogo poverljivog razgovora o Iranu na sastanku Izraelskog bezbednosnog kabineta procureli u javnost, premijer Benjamin Netanijahu prekinuo rad tog tela. Kako navodi list "Jediot ahronot", izraelske obaveštajne agencije predočile kabinetu "oprečne stavove o iranskom nuklearnom programu".

Izraelski premijer Benjamin Netanijahu prekinuo je sastanak Izraelskog bezbednosnog kabineta uz obrazloženje da je neko obelodanio detalje strogo poverljivog razgovora o >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Iranu u javnost.

Pozivajući se na neimenovani izvor, koji je učestvovao na jučerašnjem, prvom delu sastanka bezbednosnog kabineta, izraelski list Jediot ahronot objavio je da su izraelske obaveštajne agencije predočile 14-članom kabinetu "suprotstavljene stavove o iranskom nuklearnom programu", prenosi Rojters.

Šef vojne obaveštajne službe Aviv Kočavi, Tamir Pardo koji vodi Mosad i Joram Koen koji je na čelu Šin Bet unutrašnje bezbednosti danas su osvanuli na naslovnoj strani izraelskog lista.

Pod naslovom "Rasprava oko Irana između (izraelskih) obaveštajnih agencija" autor teksta navodi da su različite izraelske bezbednosne organizacije "iznele oprečne stavove o Iranu", dodaje AFP.

"Trenutno postoji neslaganje oko stavova pri čemu sposobnost Izraela da uništi iranski nuklearni program gubi svoju efikasnost", piše Jediot ahronot i ukazuje da je po prvi put u nekoliko poslednjih meseci na sastanku bezbednosnog kabineta bila velika debata o "napretku iranskog nuklearnog programa".

Rojters navodi da Netanijahu nije saopštio imena i nije naredio istragu o curenju informacija sa sastanka bezbednosnog kabineta.

"Imam odgovornost prema građanima Izraela i bezbednosti države, i zato ja raspuštam ovoj sastanak", rekao je Netanijahu, prenosi britanska agencija.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.