Kurc: Vrhunski stručnjak novi ministar rada

Izvor: B92, 10.Jan.2021, 15:48

Kurc: Vrhunski stručnjak novi ministar rada

Dan pošto je austrijska ministarka rada, porodice i omladine Kristine Ašbaher podnela ostavku Sebastijan Kurc predstavio je njenog "naslednika" Martina Kohera.

Ona je podnela ostavku zbog optužbi da je plagirala diplomskii rad,

Koher će preuzeti Ministarstvo rada, dok će resori porodice i omladine biti prebačeni u nadležnosti ministarke za integraciju i vere Suzane Rab.

Koher, koji je inače vanstranačka ličnost, bio je do sada šef ekonomskog Instituta >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za visoke studije (IHS).

Od juna on je bio i predsednik Fiskalnog saveta Austrije, koji nadgleda poštovanje budžetskih pravila EU od strane Austrije.

Koher preuzima Ministarstvo rada u trenutku kada je, zbog korona krize, Austrija suočena sa rekordnom nezaposlenošću.

Kurc je, na konferenciji za štampu, istakao da je u vreme krize veoma važno da se brzo donosi odluka o zameni ministra.

On je ukazao da je novi ministar vrhunski ekspert i zahvalio mu na spremnosti da preuzme dužnost.

Koher je kazao da ga je iznenadila ponuda, ali da nije nijednog trenutka oklevao da prihvati dužnost ministra.

On je istakao da su tri velika izazova savladavanje posledica pandemije, uključujući i visoku nezaposlenost, te stvaranje radnih mesta posle pandemije, a treće je budućnost rada, na primer, kroz digitalizaciju.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.