Kurc: Kul što su pregovori u Beču

Izvor: B92, 18.Feb.2014, 11:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kurc: "Kul" što su pregovori u Beču

Beč -- Šef diplomatije Austrije Sebastijan Kurc kaže da je "kul" što je Beč ponovo postao mesto međunarodnog dijaloga, ovoga puta o nuklearnom programu Irana.

Pregovori će početi danas oko podneva u bečkom sedištu UN, a njima će prisustvovati i šefica evropske diplomatije Ketrin Ešton.

Sebastijan Kurc je uspeo da ovaj važan sastanak "dovede" u Beču, što mediji ocenjuju "višedecenijskog buđenja spoljne politike iz dubokog sna".

"Ponosan sam što se >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nuklearni pregovori vode u Beču. Moj cilj je da se ugled Austrije kao posrednika i izgraditelja mostova ojača. Austrija ima dugu takvu tradiciju", naglasio je on.

Pred početak današnjih pregovora Teherana i svetskih sila Kurc će se sastati sa svojim iranskim kolegom Mohamedom Džavad Zarifom.

Zarif ne očekuje brz napredak u pregovorima, i ističe da se radi samo o prvom koraku u završnoj fazi, zbog čega očekivanja ne smeju biti prevelika.

U Beču će se razgovarati, kako je najavio, samo o osnovama nacrta sveobuhvatnog sporazuma.

Zarif očekuje da će biti potrebna još dva sastanka do rešenja.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Kurc: Kul je što su nuklearni pregovori u Beču

Izvor: Kurir, 18.Feb.2014

BEČ - Ministar inostranih poslova Austrije Sebastijan Kurc ocenio je da je "kul" što je Beč ponovo postao mesto međunarodnog dijaloga, ovoga puta to su pregovori o rešenju nuklearnog programa Irana...Pregovori će početi danas oko podneva u bečkom sedištu UN, a njima će prisustvovati i šefica...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.