Kupi moju knjigu ili padaš: Profesor podelio i uplatnice

Izvor: 24sata, 04.Sep.2014, 01:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kupi moju knjigu ili padaš: Profesor podelio i uplatnice

Da bi položili ispit kod profesora Radovana Grandića na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, studenti moraju da donesu uplatnicu kojom dokazuju da su kupili njegove knjige.

SRAMOTA - On ne samo da studentima deli uplatnice u kabinetu, već tajno organizuje polaganje ispita i akademcima uzima brojeve mobilnih telefona.

- Ispit se ne prijavljuje regularno, već postoji osoba koju profesor zaduži da pravi spiskove studenata za polaganje. Na pismenom delu ispita studenti >> Pročitaj celu vest na sajtu 24sata << su dužni da profesoru ostave broj mobilnog, jer je ocenu moguće saznati isključivo preko SMS-a. Kad položimo pismeni deo, profesor nas pozove u kabinet i tamo nam da uplatnicu sa sumom koju treba da platimo - priča jedna od studentkinja.

Na uplatnici je već napisan broj računa na koji se novac uplaćuje, a namena je - kupovina knjiga.

- Profesor, navodno na osnovu bodova koje smo prethodno kod njega skupili, odredi knjige koje treba da kupimo za usmeni deo ispita. To su često udžbenici koje nemaju nikakve veze sa njegovim predmetom. On predaje teoriju vaspitanja, a meni je, recimo, dao knjigu o prevenciji narkomanije - kaže ovaj student.

Kad dođu sa uplatnicom, profesor ih, pričaju studenti, i ne sluša šta odgovaraju. Profesor Grandić ne poriče da daje uplatnice studentima i da im traži broj mobilnog telefona. Ipak, kako kaže, nikada ih ne primorava da bilo šta od toga prihvate.

- Nikada im nisam rekao da moraju da uzmu uplatnicu i da moraju da plate kako bi izašli na ispit. Telefone im uzimam da bi odmah znali koju su ocenu dobili - odgovara profesor Grandić.

Inspekcija primila prijavu protiv Grandića

DOPIS - U Republičkoj prosvetnoj inspekciji kažu da se problemom neetičkog ponašanja profesora bave etički komiteti fakulteta. Ipak, pokrajinska prosvetna inspekcija potvrdila je da je primila prijavu u vezi sa profesorom Grandićem i da će ispitati slučaj.

Nastavak na 24sata...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Profesor: Kupi moju knjigu ili padaš!

Izvor: Mondo, 04.Sep.2014

Da bi položili ispit kod profesora Radovana Grandića na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, studenti moraju da donesu uplatnicu kojom dokazuju da su kupili njegove knjige...Foto: Guliver/Getty Images/Thinkstock..Profesor Radovan Grandić, sa Filozofskog fakulteta u Novom Sadu, ne samo da studentima...

Nastavak na Mondo...

SRAMNA UCENA Kupi moju knjigu i položićeš ispit

Izvor: Blic, 04.Sep.2014

Radovan Grandić, profesor Filozofskog fakulteta u Novom Sadu, ucenjuje studente da kupe njegove knjige kako bi položili ispit...Svaki student pre polaganja usmenog dela ispita od Grandića dobije uplatnicu i proizvoljno određenu cenu koja se kreće od tri do 20.000 dinara...- Na pismenom delu ispita...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 24sata. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 24sata. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.