Kuper jedno priča Srbima, a drugo Albancima

Izvor: Vesti-online.com, 09.Okt.2011, 12:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Kuper jedno priča Srbima, a drugo Albancima"

Spoljnopolitički komentator Boško Jakšić izjavio je da mu je evropski posrednik za Kosovo Robert Kuper otkrio da se suočava sa problemom objektivnosti, jer jedno govori kada pregovara sa Srbima, a drugo kada pregovara sa kosovskim Albancima.

"Kuper mi je rekao nedavno u Briselu da kada pregovara sa Srbima govori jedno, a kada pregovara sa kosovskim Albancima govori drugo. Priznaje da i s jednima i s drugima mora da nađe načina da ih ohrabri i da nije do kraja objektivan >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << kao kada bi razgovarao utroje", rekao je Jakšić.

On je dodao da spoljnopolitička retorika Srbije često iritira inostrane partnere kada je reč o rešavanju situacije na Kosovu i Metohiji.

"Naša spoljna politika izvire iz naše unutrašnje politike i često je njen talac, a ima jednu retoriku koja je namenjena unutrašnjem tržištu i drugu koja je namenjena inostranstvu. To vrlo često iritira naše spoljne partnere, jer oni i te kako dobro znaju šta im se kaže, a šta posle toga dobiju iz Beograda", naveo je Jakšić za novosadski "Dnevnik".

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Kuper jedno priča Srbima, a drugo Albancima

Izvor: TimockeVesti.net, 09.Okt.2011

Spoljnopolitički komentator Boško Jakšić izjavio je da mu je evropski posrednik za Kosovo Robert Kuper otkrio da se suočava sa problemom objektivnosti, jer jedno govori kada pregovara sa Srbima, a drugo kada pregovara sa kosovskim Albancima.. Opširnije..

Nastavak na TimockeVesti.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.