Kuoči otišao, DAdario došao

Izvor: B92, 28.Nov.2018, 15:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kuoči otišao, D'Adario došao

Priština -- Italijanski general Lorenco D'Adario preuzeo je danas u Prištini dužnost komandanta misije KFOR na Kosovu.

Na svečanosti povodom primopredaje dužnosti, dosadašnji komandant KFOR-a italijanski general Salvatore Kuoči izrazio je zadovoljstvo rezultatima postignutim tokom njegovog jednogodišnjeg mandata na čelu te misije.

"Komandanti potčinjenih jedinica KFOR-a i svi vojnici i civili su doprineli da moj mandat bude jedan od nezaboravnih perioda u mojoj >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << profesionalnoj vojnoj karijeri i da ova rotacija bude izuzetno uspešna", kazao je Kuoči.

On je kazao da je tokom prethodnih 12 meseci bilo "puno izazova" i događaja koji su kako je ocenio, mogli da ugroze ranije ostvareni napredak. "Izuzetno smo ponosni da je KFOR medjunarodna institucija sa najviše poverenja na Kosovu i da se naš rad visoko ocenjuje, jer smo usredsredjeni u prvom redu na narod Kosova", kazao je bivši komandant KFOR-a.

Premijer Kosova Ramuš Haradinaj zahvalio je Kuočiju za "doprinos koji je dao Kosovu". "Narod i Vlada Kosova su uvek zahvalni svim ženama i muškarcima koji su služili i nastavljaju da služe u našoj zemlji podržavajući mir, sigurnost i stabilnost. Godina komandovanja KFOR-om od strane generala Kuočija je bila godina produbljivanja odnosa između institucija Kosova i KFOR-a", kazao je Haradinaj.

On je ocenio da je prisustvo KFOR-a i NATO-a u prethodne dve decenije "pomoglo ukupnom razvoju Kosova i regiona".

Glavnokomandujući snaga NATO u Napulju, američki admiral Džejms Fogo rekao je da je general Kuoči služio "sa velikom odgovornošću".

"Svakog dana i na svaki način general Kuoči je nadahnjivao veće partnerstvo sa svim institucijama i partnerskim organizacijama. Stalnom odgovornošću, on je komunicirao i komandovao ovom mirovnom vojnom misijom", kazao je američki admiral.

General D'Adario je 23. komandant KFOR-a od ulaska medjunarodnih mirovnih snaga na Kosovo 12. juna 1999. godine.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Italijanski general Lorenco D'Adario novi komandant KFOR-a

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 28.Nov.2018

Italijanski general Lorenco D'Adario preuzeo je danas u Prištini dužnost komandanta misije KFOR na Kosovu. Na svečanosti povodom primopredaje dužnosti, dosadašnji komandant KFOR-a italijanski general Salvatore Kuoči izrazio je zadovoljstvo rezultatima postignutim tokom njegovog jednogodišnjeg...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.