Izvor: NoviMagazin.rs, 05.Feb.2019, 22:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kulinarski trikovi: Snežno beli karfiol

Podrazumeva se da svaka domaćica želi da zablista u kuhinji. Ipak, jelo često ne ispadne onako kako smo želeli. Da bi bilo što ukusnije, primenite neki od kulinarskih trikova profesionalaca.

- Kuvari sole svaku namirnicu pojedinačno u svakoj fazi kuvanja. Ovo pogotovo važi za šnicle. Posolite ih više nego što ste prvobitno mislili.

- Nikad ne stavljajte vrelu hranu u frižider. Neka se prvo ohladi na sobnoj temperaturi.

- Braon pirinač potopite preko >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << noći kako biste ga sutradan lakše skuvali, jer je njemu potrebno mnogo vremena da se skuva.

- Kako bi karfiol zadržao belu boju, u vodu u kojoj ga kuvate dodajte malo mleka.

- Pola kašičice soli koju dodate u testo poboljšaće mu ukus.

- Da biste sprečili da rižoto postane gnjecav, pokrijte ga krpom čim skinete šerpu sa vatre, jer će ona upiti višak vlažnosti.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.