Kukan: Protesti u BiH ne smeju biti ignorisani

Izvor: Blic, 09.Feb.2014, 22:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kukan: Protesti u BiH ne smeju biti ignorisani

Poslanik Evropskog parlamenta Eduard Kukan pozvao je večeras na smirivanje situacije u Bosni i Hercegovini, uz upozorenje da masovni protesti ne smeju biti ignorisani i da moraju biti shvaćeni kao poziv na "buđenje" tamošnjim političarima.

"Najveća greška bi bila da se ignorišu ovi događaji u BiH. Masovni protesti bez presedana, širom zemlje, ne smeju biti ignorisani i moraju biti ozbiljno shvaćeni", ocenio je šef delegacije EP za odnose sa zemljama jugoistočne Evrope >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u izjavi dostavljenoj Tanjugu.

Kukan je upozorio da su događaji u BiH "poziv na buđenje tamošnjim političarima".

"Pozivam ih da ovo ne koriste zarad svojih političkih interesa, nego da bi konačno čuli svoje građane. Ovo je vrh ledenog brega trenutne očajne situacije", istakao je slovački poslanik.

Evropski parlamentarac je naveo i da građani "imaju pravo da mirno protestuju", a da snage bezbednosti ne smeju da ih napadaju.

"U isto vreme, pozivam obe strane da smire situaciju. Ovo ne sme da eskalira u veće nasilje, jer ono nije rešenje za probleme u zemlji" , zaključio je Kukan.

Pročitajte još Specijalci u Sarajevu skinuli opremu, oduševljenje građana Nasilje policije u Sarajevu: Gurali demonstrante u Miljacku U Beogradu skup podrške protestima građana u BiH

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Kukan: Protesti u BiH ne smiju biti ignorisani

Izvor: Cafe.ba, 09.Feb.2014

Poslanik Evropskog parlamenta Eduard Kukan pozvao je večeras na smirivanje situacije u Bosni i Hercegovini, uz upozorenje da masovni protesti ne smiju biti ignorisani i da moraju biti shvaćeni kao poziv na buđenje tamošnjim političarima.

Nastavak na Cafe.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.