Izvor: S media, 25.Apr.2012, 15:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kući: Upotrebićemo silu ako baš bude neophodno

Kosovski vicepremijer, Hajredin Kući, izjavio je da je za rešavanje problema na severu potrebna iskrena saradnja domaćih instutucija sa Kforom, Euleksom i sa građanima.

U izjavi za prištinski dnevnik Epoka e Re, Kući je zatražio od opozicionih partija da pokažu veću dozu umerenosti kada je u pitanju problem severa.

On je ponovio da će za kosovsku vladu poslednje sredstvo za rešavanje problema na severu biti sila.

Drevs: Još 700 vojnika Kfora >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << do petka na Kosovu

Redžepi: Sprečiti srpske političare da ulaze na KiM

Dačić: Ako nas Evropa neće, možemo mi i drugačije

"Sila bi bila nešto poslednje što bismo preduzeli, ali ako bude neophodno, onda ćemo tako i postupiti", izjavio je Kući, dodavši da kosovska vlada nije za tu opciju.

"Za sever je potrebno jedinstvo domaćih i međunarodnih institucija. Veoma smo svesni da je ključ rešavanja problema na severu iskrena saradnja sa Kforom i Euleksom i građanima. Ova saradnja garantuje uspehe i konkretne rezultate na severu", rekao je Kući.

(Tanjug)
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.