Kučević: Spremili smo dva objekta za azilante

Izvor: Press, 29.Nov.2013, 17:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kučević: Spremili smo dva objekta za azilante

Kučević je rekao novinarima da je Komesarijatu za izbeglice predložio rešenje za smeštaj azilanata i da sutra očekuje njihove predstavnike koji treba da se na licu mesta upoznaju sa uslovima u tim objektima. 

"Predložio sam dva objekta koja nisu u potpunosti opremljena, ali bismo ih vrlo brzo opremili kako bi mogli da primimo 120 azilanata", kazao je Kučević. 

On je dodao da je lokalnoj samoupravi potrebno nekoliko dana da ovaj prostor prilagodi adekvatnim uslovima >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << života. 

"Najvažnije je da ovim ljudima, koji su u teškoj situaciji, pomognemo u zimskom periodu", istakao je Kučević. 

Predsednik opštine Tutin je siguran da će građani prihvatiti azilante, jer su i Bošnjaci često bili, kako je rekao, neka vrsta azilanata na Zapadu. 

Vlada Srbije donela je juče odluku da tražioci azila, pored Obrenovca, budu smešteni u objekte na teritoriji opština Sjenica i Tutin, na osnovu saglasnosti dobijenih od tih opština. 

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.