Izvor: Nezavisne Novine, 23.Jun.2016, 17:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kuća na obali iz zlatne ere Holivuda

LOS ANĐELES- Široke obale Kalifornije kriju posebne dragulje poput kuće koja je bila dom jednoj od prvih istinskih zvijezda Holivuda, glumici i producentkinji Normi Talmidž.

Tokom dvadesetih godina prošlog vijeka, Norma je postala zvijezda filmova koji su zauzimali najviša mjesta po gledanosti u Americi. Kuću na obali, kod Santa Monike, namjenila je kao mjesto za svoj budući dom, koji je dijelila sa rediteljem Džordžom Jeselom. Kuća je završena 1928. godine i predstavlja >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << pravi primjerak španskog stila karakterističnog za južne dijelove Kalifornije.

Luksuzna hacijenda na obali sada se nalazi na tržištu nekretnina sa cijenom od 16.5 miliona dolara. Površina kuće iznosi 570 kvadratnih metara. U okviru kuće nalazi se sedam spavaćih soba i šest kupatila. Prostor za ručavanje je posebno upečatljiv, gdje se izdvajaju klasični komadi namještaja, elegantni luster i kamin, dok dnevni boravak takođe posjeduje kamin. U nastavku dnevnog boravka prostor ka dvorištu otvaraju velika dupla vrata.

Kuća se nalazi u tihom dijelu Santa Monike, dok se u mirno okruženje savršeno uklapa dvorište sa fontanom i bazenom urađenim u mozaiku. Bazen okružen ukrašenim stubovima, terasom i svodovima, nekada je sigurno bio najživlji dio kuće koja je bila domaćin nekim od najboljih zabava koje su okupljale krem starog Holivuda.

Jednom prilikom je Norma Talmidž ostavila otisak svog stopala na vlažnom betonu, prilikom izgradnje kuće i na taj način vjerovatno započela trend u Holivudu koji traje do danas, da poznati ostavljaju tragove na objektima, poput otiska prsta, šake ili para stopala. Ostaje da se vidi hoće li novi vlasnik ostaviti svoj trag samo na kući ili možda i u Holivudu, poput stare vlasnice.

(NN/luxlife.rs)

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.