Izvor: NoviMagazin.rs, 31.Okt.2018, 14:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kuburović obrazlaže zakone pred poslanicima

Skupština Srbije nastavila je danas sednicu, a predložene zakone pred poslanicima obrazlaže ministarka pravde Nela Kuburović.

Sednica je počela sa 50 minuta zakašnjenja, kako je objasnila predsednica parlamenta Maja Gojković, zbog neodložnih obaveza ministarke pravde i ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića koji će doći na sednicu posle sastanka.

Na dnevnom redu su izmene zakona o policiji, o sprečavanju nasilja na stadionima kao i o bezbednosti >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << saobraćaja na putevima.

Zatim Predlog zakona o smanjenju rizika od katastrofa i upravljanju administrativnim situacijama, zatim izmene zakona o detektivskoj delatnosti, o privatnom obezbeđenju kao i dopune Zakona o zaštiti od požara.

Na dnevnom redu su i Predlog zakona o kritičnoj infarstrukturi, Predlog zakona o ispitivanju, žigosanju i obeležavanju oružja, naprava i municije, Predlog zakona o dobrovoljnom vatrogastvu i Predlog zakona o zaštiti podataka o ličnosti.

Zatim, izmene Zakona o uređenju sudova, o parničnom postupku, o izvršenju vanzavodskih sankcija i mera, o overavanju potpisa, rukopisa i prepisa, kao i Predlog zakona o besplatnoj pravnoj pomoći i Predlog zakona o lobiranju.

Na dnevnom redu je i predlog odluke o izboru sudija koji se prvi put biraju na sudijsku funkciju, zatim o izboru zamenika javnog tužioca kao i o odluci o prestanku funkcije predsednika Višeg suda u Beogradu, Prekršajnog suda u Nišu i Trećeg osnovnog suda u Beogradu.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.