Kuburović i Li: Saradnja dve zemlje na visokom nivou

Izvor: RTS, 14.Sep.2016, 13:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kuburović i Li: Saradnja dve zemlje na visokom nivou

Srbija i Kina imaju tradicionalno dobre i prijateljske odnose, a politički odnosi su na izuzetno visokom nivou, istakli su ministarka pravde Nela Kuburović i ambasador Kine u Srbiji Li Mančang.
Nela Kuburović i Li Mančang su na sastanku istakli da su dve zemlje u proteklom periodu potpisale veliki broj sporazuma koji će unaprediti saradnju dve države u svim društvenim oblastima, a posebno kada je u >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << pitanju interesovanje potencijalnih kineskih investitora za ulaganje u Srbiju.

Ambasador Kine je čestitao Kuburovićevoj na imenovanju za ministra pravde, te istakao da očekuje punu saradnju između kineskog i srpskog Ministarstva pravde.
Kuburovićeva i Li su ukazali i da su Kina i Srbija u proteklom periodu već intezivirale saradnju u oblasti pravosuđa, budući da je delegacija sudija iz Kine bila u poseti srpskim pravosudnim institucijama, a predstavnici našeg pravosuđa u uzvratnoj poseti.
Ministarka je poručila da je Ministarstvo pravde na raspolaganju za svaku vrstu saradnje i da je spremno za zaključivanje bilateralnih ugovora kojima će se na još bolji način regulisati pravna saradnja dve zemlje.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

SUSRET KUBUROVIĆ - LI: Saradnja i dobri prijateljski odnosi

Izvor: Kurir, 14.Sep.2016

...Kuburović i Li su na sastanku istakli da su dve zemlje u proteklom periodu potpisale veliki broj sporazuma koji će unaprediti saradnju dve države u svim društvenim oblastima, a posebno kada je u pitanju interesovanje potencijalnih kineskih investitora za ulaganje u Srbiju..Foto: Beta/Miloš Miškov..Ambasador...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.