Kuburović: Novi zatvor u Pančevu do kraja 2017. godine

Izvor: NoviMagazin.rs, 20.Dec.2016, 17:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kuburović: Novi zatvor u Pančevu do kraja 2017. godine

Ministar pravde Nela Kuburović izjavila je danas bi radovi na izgradnji novog Kazneno-popravnog zavoda u Pančevu trebalo da budu završeni do kraja 2017. godine i da će time biti poboljšani kapaciteti zatvora u Srbiji

Kako je saopšteno, ministarka pravde obišla je danas radove na izgradnji novog Kazneno-popravnog zavoda u Pančevu, koji će imati kapacitet za smeštaj 500 lica lišenih slobode, odnosno 300 osuđenika i 200 pritvorenika

Kuburović je rekla da radovi >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << "teku po planu i da bi taj objekat trebalo da bude završen do kraja 2017. godine"

"Trenutno imamo oko 9.500 smeštajnih kapaciteta, a u zatvorima se nalazi oko 10.700 osuđenih i pritvorenih lica", rekla je Kuburović.

Ona je kazala da postojeći zatvor u Pančevu ima kapacitet za smeštaj 160 lica, da je zgrada zatvora, koja se nalazi u centru grada, stara i da je plan da se po završetku novog zatvora preda Gradu na korišćenje za muzejski prostor.

Banka za razvoj Saveta Evrope kreditirala je izgradnju novog objekta sa 18 miliona evra, dok Srbija sufinansira radove sa pet miliona evra.

Guverner Banke za razvoj Saveta Evrope Rolf Vencel je rekao da je ta banka prepoznala značaj jačanja kapaciteta ne samo zdravstvenih ustanova, već i kazneno-popravnih zavoda i da se nada da će izgradnja novog objekta u Pančevu doprineti rasterećenju zatvora u Srbiji.

Budući Kazneno-popravni zavod sastojaće se od 10 zgrada i prostiraće se na površini od 24.000 kvadrata, a biće građen u skladu sa savremenim standardima, najvišim stepenom obezbeđenja i opremljen posebnim tehničkim sistemom zaštite.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.