Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Sep.2011, 14:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kubiš: Srbiji EU najbolja alternativa

BEOGRAD -

Visoki zvaničnik Ujedinjenih nacija i bivši šef diplomatije Slovačke Jan Kubiš izjavio je da je ulazak Srbije u Evropsku uniju najveći zajednički interes i da EU nema drugu opciju nego da Srbija i sve zemlje regiona postanu njeni punopravni članovi, kao što i Srbija i njeni građani nemaju bolju alternativu od Unije.

Ekonomska kriza u EU neće ugroziti evropski put Srbije, rekao je izvršni >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << sekretar Ekonomske komisije UN za Evropu i bivši ministar spoljnih poslova Slovačke Jan Kubiš koji je u Beogradu učestvovao na prvom Forumu Srbija - EU.

Kubiš je u intervjuu za Danas ocenio da nije došlo do zatezanja odnosa Srbije sa nekim članicma EU.

"Na osnovu onoga što sam mogao da vidim, iskreno mislim da su odnosi Srbije i Nemačke dobri. Nemačka iskreno podržava i želi Srbiju u Evropskoj uniji", rekao je on.

"Lično mislim da za EU nema druge mogućnosti i opcije nego da Srbija i sve zemlje iz regiona postanu njeni punopravni članovi. Takođe, ni za Srbiju i njene građane nema bolje alternative", ocenio je Kubiš.

Kubiš je takođe rekao da se Srbija ne udaljava od Evropske unije.

"Srbija i Unija i jesu i biće najvažniji ekonomski i trgovinski partneri. To se neće promeniti ni pod kakvim uslovima. Zašto bi Srbija želela da se udalji iz takvog partnerstva? To uopšte ne bi bilo dobro za državu, njenu ekonomiju, a pogotovo za njene građane", rekao je Kubiš.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.