Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Jun.2010, 00:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Krvava talibanska svadba: Najmanje 39 mrtvih

KANDAHAR -

Najmanje 39 osoba je danas poginulo a 73 su povređene u eksploziji koja je odjeknula za vreme venčanja u avganistanskoj provinciji Kandahar, saopštili su lokalni zvaničnici.

"Eksplozija je odjeknula na venčanju u Nangahanu, u oblasti Argandab", rekao je Mohamad Anas, predstavnik vlasti u Kandaharu, provincije koja je važi za uporište talibana u Avganistanu.

Tela najmanje 39 osoba prebačena su u centralnu bolnicu u Kandaharu, a 73 osobe su povređene, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << rekao je Anas.

On je dodao da se ne zna tačan broj žrtava, kao ni šta je izazvalo eksploziju, koja se dogodila u delu koji je za vreme ceremonije venčanja predviđen za muškarce.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Afganistan: najmanje 39 mrtvih prilikom eksplozije na vjenčanju

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 10.Jun.2010

Najmanje 39 osoba je poginulo a 73 su povrijeđene u eksploziji koja je odjeknula za vrijeme vjenčanja u afganistanskoj provinciji Kandahar, saopštili su lokalni zvaničnici. "Eksplozija je odjeknula na vjenčanju u Nangahanu, u oblasti Argandab", rekao je Mohamad Anas, predstavnik vlasti u Kandaharu,...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.